Selecteer een pagina

Acupunctuur is een 3000 jaar oude, beproefde behandelmethode.

Acupunctuur

Acupunctuur is er voor iedereen; van jong tot oud.
Het prikken is niet of nauwelijks pijnlijk, het gebeurt met heel dunne en buigzame steriele naalden. 
Soms verwarm ik bepaalde acupunctuurpunten of delen van het lichaam met moxa, of met een moxa lamp.
Na het inzetten van de naalden blijf je 20 -30 minuten lekker ontspannen liggen. Sommige mensen vallen zelfs in slaap.

Acupunctuur kan ook heel goed worden toegepast bij baby’s en kinderen.
Ze kunnen meestal bij hun vader of moeder op schoot blijven zitten.
ik gebruik dan speciale instrumentjes met een botte of bolle kant. Als ik naalden gebruik is dat in overleg, en zijn dat nog dunnere, kleinere naaldjes.
Verder kan ik een kind behandelen met speciale massage- technieken zoals Tuina en acupressuur.  Kinderen worden over het algemeen ook maar kort behandeld.  Vaak is er al snel effect merkbaar!
 

Werkwijze

Onderzoek / anamnese

Voorafgaand aan de behandeling kijk ik óf en in welke mate er sprake is van disbalans in het lichaam. Ik onderzoek de klachten grondig door middel van een vraaggesprek, pols- en tongdiagnose. Op deze manier kijk ik ook naar de mogelijk onderliggende oorzaak.

Als je voor de eerste keer bij mij komt bespreken we de klacht uitgebreid. Maar ik kijk ook naar hoe het is met je algemene gesteldheid, zowel fysiek als psychisch.  Aan de hand hiervan kan ik een goed beeld vormen van de energievoorziening en het functioneren van de interne organen in je lichaam.

Aan de hand van al deze gegevens, stel ik een (Chinese) diagnose, waarna ik een behandelplan maak. Het eerste consult bestaat dus uit een onderzoek en een eerste behandeling.

Behandelplan

Een effectieve behandeling begint met de juiste diagnose. Ik besteed dan ook veel tijd en aandacht aan het stellen van een goede diagnose. 

Voor het onderzoek en bij de behandeling maak ik gebruik van acupunctuurpunten op het lichaam. Bij het aanprikken van deze punten wordt er een prikkel gegeven die het lichaam ertoe aanzet de natuurlijke balans te herstellen of een nieuw evenwicht te vinden.  Zo ontstaat een betere doorstroom van energie.  Blokkades verdwijnen, de hoeveelheid energie neemt toe of wordt verplaatst naar een gebied dat te weinig heeft. 

Het is een zeer effectieve, en eeuwenlang beproefde geneeswijze.

Voorafgaand aan de behandeling

Het is praktisch om ruimzittende kleding aan te doen zodat mouwen of broekspijpen kunnen worden opgerold. 

Voor vrouwen geldt dat tijdens de menstruatie en gedurende de zwangerschap bepaalde acupunctuurpunten niet gebruikt mogen worden. Laat mij dus altijd weten of je menstrueert of zwanger bent, ook als het nog pril is. Probeer je zwanger te worden? Ook dan is het verstandig dit te melden.

Om je acupunctuurbehandeling een optimale werking te geven is het beter als je: 

Geen alcohol of drugs neemt voor of na de behandeling.        • Drukte en stress en zware lichamelijke en/of geestelijke inspanning vermijdt voor en na elke behandeling, voor zover dat mogeliijk is.

Het is beter om niet met een lege maag aan de behandeling te beginnen.

Het schrapen van de tong,  drinken van koffie of eten van drop beïnvloedt de tong en bemoeilijkt de tongdiagnose. Dus liever geen koffie of drop binnen drie uur voor de behandeling. Stop het liefst minimaal een week van tevoren met het schrapen van de tong, dit ook i.v.m. de tongdiagnose.

Bij welke klachten helpt acupunctuur?

Pijnklachten

Klachten van het Spijsverteringsstelsel

Slaapproblemen

Menstruatieproblemen

Blaasontsteking

Moeheid

Problemen rond de zwangerschap en borstvoeding

Hooikoorts

    “Met acupunctuur kijk je verder dan de klacht zelf en ga je op zoek naar de oorzaak.      Ik ben dagelijks dankbaar dat ik deze methode heb leren toepassen en zo mensen kan helpen zich beter te voelen”

Visie

Kernwaarden in mijn werk zijn kwaliteit, rust en persoonlijke aandacht voor jouw welzijn. Oprechte aandacht voor iedereen die bij mij in de praktijk komt en daarvoor ook de tijd te nemen vind ik erg belangrijk.  Zo kunnen we samen kijken naar wat nodig is om een verandering teweeg te brengen.
Deze verandering kan ik ondersteunen met acupunctuur, en eventueel voedingsadviezen.  
Op deze manier komen lichaam en geest meer in balans, wat kan helpen bij een veranderingsproces op welk vlak dan ook.   Daarbij vind ik het van belang om oog te houden voor wat er mogelijk is op dat moment, maar ook op korte en lange termijn. Want preventie is de sleutel tot gezondheid.

Door de belevenissen met mijn eigen lichamelijke uitdagingen heb ik geleerd dat samenwerking tussen regulier en alternatieve geneeswijzen voor heel veel mensen cruciaal kan zijn.
Door samen te werken met andere disciplines als dat nodig is, en iemand als geheel te bekijken en te behandelen kunnen klachten beter in kaart gebracht en benaderd worden.

Opleiding

Ik heb eerst een westerse Medische Basisopleiding gedaan en daarna de drie jarige opleiding aan de Traditional Chinese Medicine Academie, TCMA in Amsterdam.

Beroepsvereniging

Ik ben aangesloten bij de NVA en mijn behandelingen worden deels door de zorgverzekering vergoed als je een pakket voor alternatieve geneeswijzen hebt.

Accreditatie

https://kab-koepel.nl/pages/de-kab

Ervaringen van mijn cliënten

 

Ik had veel last van mijn rug en uitstralingspijn naar mijn been. Marlijn vroeg me uitgebreid naar de pijn en waar die zat. Na de behandeling waren mijn rug en mijn spieren ontspannen en kon ik weer bewegen. Na de derde behandeling was de pijn weg. 

Ik vond de sfeer bij Marlijn heel vertrouwd. Ik had het gevoel dat ik alles kon zeggen. Wat ik vertelde werd serieus genomen

– Kees de Greef

 

“ Ik geloofde niet in acupunctuur en vond het nogal zweverig. Ik heb lang gelopen met mijn nek- en schouderklachten maar toen ik eenmaal over de drempel was ging er een wereld voor me open. De behandelingen bij Marlijn hebben goed geholpen”

– Fred

Tarieven

Eerste sessie incl. intake (90 minuten)

Eventueel kun je hier een kleine beschrijving kwijt over de invulling van deze sessie, wat het inhoudt etc.

€65,-

Sessie van 60 minuten

€65,-

Sessie van 30 minuten

€50,-

Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Voor acupunctuur is geen verwijzing van een huisarts voor nodig. 

Kan acupunctuur iets met mijn klacht?

Mocht je twijfels of vragen hebben, dan kun je mij daar telefonisch of via het contactformulier over benaderen.
Dan kijken we samen of acupunctuur iets voor je kan doen.

Wordt acupunctuur vergoed door mijn zorgverzekering?

Als je aanvullend verzekerd bent vergoeden de meeste zorgverzekeraars de kosten van een acupunctuur- behandeling geheel of gedeeltelijk. Voorwaarde is dat de acupuncturist is aangesloten bij een erkende beroepsvereniging zoals de NVA, waar ik lid van ben.

Raadpleeg hierover je zorgverzekering voor je polisvoorwaarden of kijk in dit vergoedingen overzicht:

Ga direct naar de vergoedingen voor acupunctuur per zorgverzekeraar

Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering geldt niet voor de zorg die wordt vergoed uit de aanvullende verzekering .

Hoe gaat het met de betaling?

De factuur ontvang je na de behandeling via de mail.

Afspraak maken

Vul het formulier hieronder in

Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.
Bij het maken van een afspraak zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Bedrijfsnaam

Acupunctuur bij Marlijn

Zandstraat 78                            4101 EJ Culemborg

info@acupunctuurbijmarlijn.nl

06 30407495

}

Maandag: 10:00 – 18:00
Dinsdag: 09:00 – 18:00
Woensdag: 10:00 – 18:00
Donderdag: 10:00 – 21:00
Vrijdag: 10:00 – 18:00

Kvk-nummer: 88022900