Selecteer een pagina

Oprechte aandacht en de tijd nemen voor iedereen die bij mij komt vind ik erg belangrijk.

Over mij

Ik zal mijzelf voorstellen; mijn naam is Marlijn Schenderling. Aanvankelijk ben ik begonnen met werken in de hulpverlening. Ik heb daarvoor Psychologie, en daarna Sociaal pedagogisch werk gestudeerd en heb na mijn studie vooral met kinderen en jongeren gewerkt.

Toen ik door chronische pijnklachten arbeidsongeschikt werd ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om mezelf nuttig te maken, deed vrijwilligerswerk, en ben een opleiding voor sportmassage begonnen.  Helaas bleek dat te belastend voor mijn lichaam, maar ik heb wel mijn diploma kunnen behalen.  Hierdoor heb ik op HBO niveau veel geleerd over anatomie en fysiologie en bleek hier erg in geïnteresseerd te zijn.

Ik heb altijd al een grote interesse gehad in waarom dingen zijn zoals ze zijn, en vooral ook hoe en waar dat ontstaan is.  De ‘alternatieve’ zienswijze heeft me altijd aangesproken omdat het me zo logisch leek de mens als geheel te bekijken.  Omdat ik daarnaast erg graag met mensen werk, en zelf veel baat bij acupunctuur heb gehad, was de keuze snel gemaakt om de opleiding tot acupuncturist te volgen.  Met acupunctuur kijk je namelijk naar de hele mens, en verder dan de klacht zelf, en ga je op zoek naar de oorzaak.

Toen ik – mede door acupunctuur- meer balans in mijn lijf en mijn leven kreeg heb ik eerst een Westerse Medische Basisopleiding gedaan en daarna de drie jarige opleiding aan de Traditional Chinese Medicine Academie, TCMA in Amsterdam.

Inmiddels werk ik met veel plezier als acupuncturist. Het is een intrigerend en inspirerend vak.  Ik ben dagelijks dankbaar dat ik deze methode heb mogen leren toepassen, en zo mensen kan helpen zich beter te voelen. Dit is iets wat ik van kinds af aan graag wilde en door mijn leven heen heb gedaan op verschillende manieren.

Door de belevenissen met mijn eigen lichamelijke uitdagingen heb ik geleerd dat samenwerking tussen reguliere en alternatieve geneeswijzen voor heel veel mensen cruciaal kan zijn. Door samen te werken en iemand als geheel te bekijken en te behandelen kunnen klachten beter in kaart gebracht en benaderd worden.